Debats

No em costa reconèixer que el debat Zapatero-Rajoy, des del meu punt de vista, el va guanyar el primer de carrer. Va estar emocionalment millor, va expressar millor perquè volia seguir essent president, i al servei de qui volia estar. Tècnicament, va saber respondre Rajoy recordant-li als espectadors que aquest no és un candidat nou, sinó un expert ex-ministre de tot i res alhora.

Dit això, potser jo no en sé prou, o ho veig diferent, si hagués de fer cas de tants i tants comentaristes que l'endemà qualificaven el debat amb un empat. Però a mi no m'ho va semblar.

Pel que fa al debat dels candidats del país, ahir en Duran em va agradar molt. Molt i molt. I també dec estar en desacord amb el que avui he pogut llegir en algun diari.

Per ser exacte, diria que tots els candidats van fer un bon debat. Però Duran em va agradar, no només perquè sigui el candidat de la meva federació, sinó perquè va demostrar que no li va la bronca, ni l'exageració. Que diu el que pensa, i que defensa propostes en el terreny econòmic i social que s'acosten molt a la socialdemocràcia i poc al socialisme populista o al liberalisme popular.

CiU presenta una bona llista. Ell, en Campuzano, en Jané…són els qui més conec i en puc dir que són la síntesi d'un bon projecte polític, nacionalista, social, i centrat.

En Duran ha reconegut que ahir va estar absent en la primera part del debat, quan es va limitar a dir què faríem i per què. Patia fred i l'operació que ha tingut el tenen baldat. No va entrar contra ningú ni contra res, i potser això sorprèn, però és l'estil que crec que pot convèncer molta gent que veu la política com un enfrontament on guanya qui la diu més grossa. I si fos així, ahir l'hauria guanyat sens dubte la senyora Nadal. Fins i tot la Chacón va sorpendre amb una certa moderació, que no li sortia de la convicció sinó del consell expert dels seus assessors.

Jo no sé què passarà el 9 de març, però estic segur que Duran és una garantia per als autònoms, pels petits emprenedors, per a les vídues i les persones que reben les pensions més baixes. Jo crec que mirarem de fer iniciatives per tots ells, com en aquest mandat, on gràcies a nosaltres s'ha compatibilitzat el sovi i la pensió de viduïtat, o s'ha tirat endavant l'estatut de l'autònom, fet pel qual el nostre gruup ha rebut el reconeixement públic de l'associació de treballadors autònoms d'Espanya.

No aconseguirem la Independència, encara, però farem que la gent guanyi més llibertat.

Apa, ja he fet el meu primer i darrer post electoral. Perquè m'ha vingut de gust, i perquè tinc la convicció que continuem essent una garantia de progrés i justícia social.

[@more@]

Quant a falcobadalona

Properament...
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Debats

  1. Esteve diu:

    Respecte el debat Zapatero-Rajoy estic absolutament en desacord. Zapatero es va limitar a parlar del passat. No va parlar davant els problemes plantejats, especialment els econòmics i inmigració on va defugir sempre les embestides de Rajoy, qui penso va estar encertat. O sigui que sota el meu parer, el combat, encara que no va ser exagerat, el va guanyar Rajoy. D’altra banda si que estic d’acord amb que la imatge de Duran va ser molt bona.
    Espero que el debat d’avui sigui més enriquidor, en tant al fet de propostes i no tant als retrets del passat que ja cansen

  2. Respecte el debat Zapatero-Rajoy estic absolutament en desacord. Zapatero es va limitar a parlar del passat. No va parlar davant els problemes plantejatscheap mlb jerseys, especialment els econòmics i inmigració on va defugir sempre les embestides de Rajoy, qui penso va estar encertat. O sigui que sota el meu parer, el combat, encara que no va ser exagerat, el va guanyar Rajoy. D’altra banda si que estic d’acord amb que la imatge de Duran va ser molt bona.

Els comentaris estan tancats.