Ull….i poca broma

L'apagada de Badalona no la va causar, aparentment, la manca d'inversions de Fecsa, ni el senyor Pizarro que ara és candidat del PP. Va ser a causa d'un robatori de cablejat, el segon per ser exactes, que s'hi produïa en ben poc temps.

La subestació elèctrica de Sant Adrià va ser robada, segons sembla, i causa de l'arrencada de cablejat, va produir-se el curtcircuit i el foc posterior.

Aquest fet té a veure amb la seguretat d'aquest tipus d'instal·lacions, i és d'això que va la meva reflexió. Si uns lladregots poden entrar-hi dues vegades i causar una gran apagada…què no podrien fer uns terroristes amb mala bava?

La detenció dels islamistes al Raval ens ha de fer reflexionar sobre l'amenaça que, li pesi a qui li pesi, tenim a sobre. La que va de l'11-S a l'11-M, passant per Londres. Tres atemptats, dos dels quals fets a poques hores de casa.

Fer-hi broma o relativitzar-ho és d'una inconsistència poc recomanable. Creure que perquè afirmem que hi ha una amenaça, estem posant tothom al mateix sac i aprovant la preeminença del nostre Món respecte d'altres, és estúpid.

Per això, reclamem que Fecsa protegeixi com cal les seves instal·lacions. Que s'ha acabat allò del pany i forrellat. Que cal seguretat activa. I això s'ha de fer extensiu, repeteixo -li pesi a qui li pesi-, a les depuradores, xarxes de transport gasístic, d'aigua, i totes aquelles que en mans de segons qui podrien usar-se contra nosaltres.

Fecsa hagués hagut de protegir millor la seva subestació. Aquesta i totes elles. Hi ha noves realitats que obliguen a ser més amatents, sobretot quan ets responsable de xarxes que duen llum i progrés però que poden caure en mans d'il·luminats.

[@more@]

Quant a falcobadalona

Properament...
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Ull….i poca broma

  1. Esteve diu:

    El problema que ha patit FECSA és el problema que patim a diari els constructors del pais. Amb una legislació tant laxa i amb una manca d’efectius policials tant important, les pèrdues per robatoris a les obres son de proporcions dantesques. És una llàstima que quan fas els càlculs per determinar la viabilitat d’una construcció hagis de fer una partida de mermes per robatoris. La vigilància i l’aplicació d’aquestes mermes, com sempre, es repercutiex en el consumidor final, per tant el perjudicat en última instància sempre és el mateix, EL CIUTADÀ. No és just que viure d’acord la normativa sigui tant difícil i especialment costós, i que per contra, els fora de la llei campen amb impunitat per la nostra societat sabent que la magnitut dels seus actes mai tindrà la mateixa repercusió legal, doncs la nostra legislació sembla que ampari al delinqüent i castigui al ciutadà responsable.

Els comentaris estan tancats.