Amb permís de “La Caixa”

L’entitat va guanyar 3.025 milions d’euros l’any 2006, un 102,4% més que l’any anterior. Uns resultats espectaculars, producte de la venda de les participacions empresarials en activitats no financeres, i també del creixement de les hipoteques i altres “serveis” bancaris.

 

Dels guanys, “La Caixa” destinarà 400 milions d’euros a l’obra social….una xifra discreta, si tenim en compte que no representa més del 14% del seu total….que tothom en tregui les conclusions que cregui adients, però l’autèntica “obra social” fora procurar que els seus clients no paguessin comissions, o que s’oferissin les hipoteques més baixes del mercat, o que s’ajudés als emprenedors amb crèdits tous de veritat.

 L’altre qüestió per comentar….no recordo haver vist mai una presentació de resultats íntegrament en castellà. Potser l’havien fet en altres ocasions, no ho recordo. No sé les raons de l’espanyolització, no dissimulada, de l’entitat, però si fossin empresarials, que segur que ho són, n’hi ha d’altres que no  però esdevenen importants, sobretot per la gent que se sent catalana, que ha cregut que l’entitat també ho era, i que l’exemple en usar la llengua també era cosa seva, i no només de quatre filòlegs, tres capellans de poble, un grup de mestres i uns quants activistes. Ens equivocàvem. [@more@]

Quant a falcobadalona

Properament...
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Amb permís de “La Caixa”

  1. Ens alegra comprovar que compartim punts de vista, també respecte el tema del català. I esperem que els representants polítics als òrgans d’administració ho tinguin present, motiu pel qual estaria bé que trametés aquestes inqüietuds a qui correspongui en el seu cas.

    A banda d’això, felicitats pel bloc! Si no fos que ja tenim Antoni Vives com a referent a CiU, li posaríem a vostè.

    Salutacions.

Els comentaris estan tancats.