Reflexió freda acabada en calent

Saben la diferència percentual de vots entre PSOE i PP de les darreres eleccions generals? 5% a favor del PSOE. Saben la diferència de diputats que els separa? 16 sobre un total de 350. Saben la diferència en nombre de vots? 1 milió.

Algú s'imagina que el PSOE amb aquests resultats no governés Espanya? 

Saben la diferència percentual de vots entre CiU i PSC de les darreres eleccions catalanes? 5% a favor de CiU. Saben la diferència de diputats que els separa? 11 sobre un total de 135. Saben la diferència en nombre de vots? 140 mil, que és equivalent al milió que distancia uns i altres a l'Estat.

Diguin el que diguin, el sistema parlamentari català no ha escoltat el poble, s'ha escoltat a ell mateix.

I el resultat n'ha estat un camarot dels germans de Marx, en la seva versió més ensopida i ridícula.

[@more@]

Quant a falcobadalona

Properament...
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Reflexió freda acabada en calent

 1. Mira “daltlavila”, a mi el que em causa perplexitat és que sigueu incapaços d’entendre un raonament tant simple i lògic com el que ha fet en Ferran.
  T’has parat a pensar que l’any 1996 en lloc de governar el PP hauria pogut governar el PSOE amb els vots de CiU i IU amb un total de 178 diputats? També ho hagués pogut fer sense els 16 diputats de CiU i governar en minoria. Saps que va ser la pròpia directiva del PSOE que va dir que no s’intentés cap pacte? Perquè el PSOE va respectar el partit més votat i no va intentar formar govern? Perquè a Madrid fan una cosa i a Catalunya en fan una altre?
  És cert que nosaltres escollim els diputats i ells voten el President però, a qualsevol Parlament del mon civilitzat el partit amb més vots és qui té l’opció de formar govern.
  Aquest raonament, ni és nou, ni significa mirar enrera, ni cal fer càlculs logarítmics per arribar a conclusions que qualsevol amb dos dits de front pot entendre.
  Diguem-ho clar, no reeditar el Tripartit hagués estat el reconeixement d’un fracàs i això no ho fareu mai.
  Salutacions

 2. Mira “daltlavila”, permete’m que et faci una reflexió amb tot el meu respecte.
  L’any 1996, quan el PP va guanyar les eleccions per majoria simple amb 146 Diputats, el PSOE hauria pogut intentar formar govern amb els vots dels seus Diputats (122) els del PSC (19), els d’IU (19), els d’ICV (2) i els de CiU (16) que en total fan 178, tres més de la majoria absoluta. També hagués pogut fer-ho amb l’abstenció de CiU i governar en minoria.
  Saps perquè no ho va fer? Perquè la direcció del PSOE va acceptar els resultats i va permetre que el partit amb més vots tingués l’oportunitat de governar. Simplement per això.
  Tens raó quan dius que els electors votem Diputats i els Diputats voten el President, però a qualsevol Parlament mínimament democràtic es respecta l’opció del partit més votat.
  En lloc de quedar-te perplex llegint el raonament d’en Ferran potser que preguntis als del PSOE perquè a Madrid fan una cosa i a Barcelona en fan una altre.
  Mira, en Ferran ha fet un raonament simple i lògic que qualsevol amb dos dits de front pot entendre sense fer càlculs logaritmics. I fer aquest raonament ni és mirar enrera ni res semblant.
  Diguem-ho clar, el tripartit s’ha reeditat per un profund amor a la poltrona i res més.
  Salutacions

Els comentaris estan tancats.