Cavalcada de Reis

Els Reis d'Orient van passar fugaçment per Badalona, i no és una afirmació lleugera. La cavalcada, sense cavalls, amb carrosses arrossegades per potents 4×4, va establir un nou rècord de velocitat en passar pels carrers habituals. Les meves filles la van veure passar d'una revolada a l'alçada del carrer de Sant Pau amb Francesc Layret. Minuts abans, imcomprensiblement, els Reis -fent cas de l'organització (?) municipal, van travessar aquests mateixos carrers en direcció contrària, a dalt d'un petit autocar, per pujar a les carrosses.

Sembla que duien 15 minuts de retard, i en sortir de l'ajuntament, enlloc de fer el que semblaria lògic d'una nit màgica, van fer el contrari: el més ràpid i brusc. M'explicaré. Per anar a buscar la carrossa al capdavall del carrer d'en Prim, altres anys havien sortit de la plaça de la Vila i havien anat direcció Martí Pujol avall, fins a trobar el Passeig Marítim. Aleshores, el travessaven fins arribar a l'alçada del carrer d'en Prim.D'aquesta manera, els milers de badalonins que els esperen en els primers trams de cavalcada no els veien fins que anaven dalt de la carrossa.

Aquest any, no. Van pensar que seria més ràpid passar fent el recorregut a la inversa, així que els nens van veure'ls dues vegades, una dalt d'un petit autocar, corrent a buscar la carrossa, i l'altra dalt de la carrossa corrent per recuperar el temps perdut. Tot plegat, poc màgic i una mica surrealista.

Com surrealista va ser, també, veure com el sèquit reial repartia pòsters del David Bisbal, rei ros del Pop, però que sapiguem,no d'Orient. Sembla que tothom qui disposi d'un bon autocar, o autobús, i de qualsevol reclam pot seguir els Reis d'Orient de Badalona. I que ningú no li demanarà que la música que hi posi no sigui de bacallà enllaunat, ni que el que doni els nens tingui a veure amb la tradició. Tot plegat, molt propi d'un suburbi sense ànima, o d'un govern sense esperit. M'inclino pel segon, perquè ja té nassos que qui s'ha esforçat a fer una cavalcada amb el Petit Príncep de motiu, hagi d'acabar veient com la música del "bacalao" o del rotllo "antes muerta que senzilla", n'empastifa la professionalitat i la màgia. 

[@more@]

Quant a falcobadalona

Properament...
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Cavalcada de Reis

  1. Dons sembla que això s’encomana. A Montgat no repartien pòsters d’en Bisbal però els reis anàven a ritme de la coneguda cançoneta “Colegiala”. Per llogar-hi cadires noi.

Els comentaris estan tancats.